Monitor írása a nyolcéves gimnáziumokban is?

2014. április 19. - 10:31 | Belföld

A tanárok azt szeretnék, ha a nyolcéves gimnáziumokban is írnának monitor tesztet a diákok, mivel a mostani eredmény nem tükrözi az összes végzős tanuló képességét. Azzal érvelnek, hogy a nyolcéves gimnáziumok végzősei ugyanott tartanak képzésben, mint az alapiskolák 9.-es diákjai.

Monitor írása a nyolcéves gimnáziumokban is?

„A lehetséges tesztelésről az Állami Gimnáziumok Igazgatói Egyesületével kell tárgyalnunk“ - mondta Michal Kaliňák, az oktatási minisztérium szóvivője. Pavel Sadloň, az egyesület elnöke azt mondja, hogy a tanároknak fogalmuk sincs, hogyan vannak beállítva az oktatási programok, ezért nem lehet összehasonlítani a nyolcéves gimnáziumokat az alapiskolákkal.

A tanárok azzal érvelnek, hogy a tesztelés eredményei nem tükrözik az összes, egykorú diák oktatási szintjét. Romana Kanovská, az Oktatásügyi Szabványosított Mérések Nemzeti Intézetének (NÚCEM) igazgatónője szerint a tesztelés lényege, hogy megmutassa, milyen szinten vannak az alapiskolák 9. évfolyamának diákjai.

A jövő évtől tesztelni fogják már az ötödikeseket is. A NÚCEM igazgatónője szerint ez amolyan felvételi teszt lenne a diákok számára, akik nyolcéves gimnáziumba jelentkeztek.

(sme.sk)

Címkék: oktatás, Monitor 9