33 ezer euróért lett a somorjai adóhivatal főnöke

2014. május 6. - 09:15 | Belföld

Legalábbis ezt vallotta a bíróság előtt Mária Zakálová.

33 ezer euróért lett a somorjai adóhivatal főnöke

Sergej Salmanov adta oda Mária Zakálovának azt a 33 ezer eurót, amit a nő viszont Štefan Radicsnak, a dunaszerdahelyi SMER főnökének adott át – támogató ajándékként a párt részére. Cserébe ő lehetett a somojai adóhivatal főnöke. Mindezt maga a nő mondta el a Salmanovok perében a bíróság előtt.

A Sme napilap a Plus sedem dní hetilapra hivatkozva írt az ügyről. A SMER nem kommentálta az értesüléseket és nem nyilatkozott Radics sem az ügyben.

Már a főügyész is vizsgálódik

Jaromír Čižnár főügyész utasítást adott, vizsgálják ki, hogy a pénz a Smernél kötött-e ki. „-Az összes megjelent információ azonnali kivizsgálására adott utasítást a speciális ügyészségnek, mert felmerült a korrupció gyanúja“- mondta Andrea Predajňová, a Főügyészség szóvivője.

Mária Zakálová szintén a SMER tagja és ő vallott rá Andrej Salmanovra, sőt Štefan Radicsra is, aki a dunaszerdahelyi SMER főnöke. Arról, hogySergej Salamnov 33 ezer eurót adott át a nőnek, videofelvétel készült, ami nyilvánosságra került. A 33 ezer eurót Zakálová Radicsnak adta át egy autóban, a pénz borítékban volt, a kesztyűtartóba tette be. Párttámogatásként adta odaa pénzt, cserébe ő lehetett az adóhivatal főnöke Somorján. Salmanovéknak, akiknek szeszgyáruk van ÁFA-ügyeket intézett el a nő.

A Salmanovokat – apát és fiát 2013 áprilisában tartóztatták le korrupció vádájával. Májusban Andrej Salmanovot illegális alkoholkereskedelemmel is megvádolták. Az AB kozmetika – márkabotrányában is szerepelnek.

Mária Zakálová azt állítja, a 33 ezer eurót Sergej Salmanov 2010-ben adta át neki – ezt a pénzt kellett úgymond a SMER támogatására fordítania.

TASR, -para

Címkék: korrupció