Továbbra sem adott életjelt magáról a Himalájában eltűnt szlovákiai magyar túrázó

2014. május 7. - 15:04 | Belföld

Princzkel Tamást április 20-án látták utoljára a nepáli Tingpocsőben (Ding Boche), a Mount Everest lábánál. Keresése eddig semmilyen értékelhető eredményt nem hozott - tájékoztatott Peter Susko a szlovák külügyminisztériumtól.

Továbbra sem adott életjelt magáról a Himalájában eltűnt szlovákiai magyar túrázó

"A kutatás folytatódik, az eltűnt családjával napi kapcsolatban vagyunk" - közölte. A tárca a szlovák nagykövetségen keresztül szeretné elérni, hogy az eset megjelenjen a nepáli indiai médiában is, hogyha esetleg a helyi lakosok rendelkeznek információkkal az eltűnt személyről, akkor azt közölhessék a hatóságokkal. Más országok külképviseletei is megkapták az engedélyt, hogy Princzkel adatait közzétegyék.

Susko elárulta, hogy több lehetséges forgatókönyv is szóba került az eltűnésével kapcsolatban, ám eddig egyik sem igazolódott be. Vizsgálták, hogy Princzkel nem esett-e bele egy szakadékba, nem maradt-e valamelyik buddhista kolostorban, illetve hogy túrázása során nem lépte-e át a kínai határt, ahol a hatóságok letartóztathatták.

Április 20-án látták utoljára egy turistaházban, ott találták meg iratait és pénzét is. Harmadik alkalommal jár Nepálban, ezúttal világkörüli útja keretén belül, melyről Tamás rengeteg fotót osztott meg Google-profilján.

-para-