Homonnai lifttragédia – vádalkut kötne a vádlott

2014. május 13. - 13:30 | Belföld

A lift lezuhanásáért Peter S. a homonnai kórház liftkezelője felel.

Homonnai lifttragédia – vádalkut kötne a vádlott

Peter S. a homonnai kórházban tavaly ősszel lezuhant lift kezelője a homonnai járásbíróságon vádalkut kötne az ügyésszel. A járási ügyészség idén március 17- én indított eljárást, április 1-jén pedig a járásbíróság büntetőparanccsal 30 hónap letöltendő szabadságvesztést rótt ki rá. Ez ellen a vádlott fellebbezett és újratárgyalást kért azzal, hogy vádalkut kötne. A bíró az ügyet visszaküldte a járási ügyészségnek a vádalku miatt. Ezt kedden az Eperjesi Kerületi Bíróság szóvivője, Michal Drimák közölte.

Az 53 éves Peter S. ellen gondatlanságból eredő halálokozás miatt indult eljárás. Ő felelt a homonnai kórházban a liftek műszaki állapotáért. Tavaly ősszel az egyik lift lezuhant és a lifttel együtt zuhant az aknába egy másfél éves kisfiú is, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az orvosok nem tudták megmenteni.

A munkafelügyelet szintén kivizsgálta az esetet, mint kiderült, a liftek teljesen el voltak hanyagolva, rossz volt az áramellátásuk, soha senki nem ellenőrizte a műszaki állapotukat, nem volt technikai dokumentáció és nem voltak meg a liftek működtetési engedélyei sem.

TASR, -para