Chmel alelnöki posztról való távozásával is foglalkozik a Híd Országos Tanácsa

2014. május 28. - 10:57 | Belföld

Az EP-választások eredményei, személyi változások és az őszi gyűlés előkészítése lesz a téma a Híd szombati Országos Tanácsán.

Chmel alelnöki posztról való távozásával is foglalkozik a Híd Országos Tanácsa

Solymos László, a párt alelnöke elárulta, hogy Rudolf Chmel alelnöki posztról való távozásával is foglalkoznak majd. Elmondása szerint Chmel nem lép ki a pártból, és az elnökség tagjaként is dolgozik tovább, az alelnöki funkcióról viszont azért mond le, hogy teret adjon a "dinamikusabb folytatásnak".

Várhatóan Lucia Žitňanská veszi majd át a helyét az alelnöki székben, ám a végső döntést csak a szeptemberi gyűlésen hozzák meg.

A tanács előkészítéséről kedden tárgyalt a Híd elnöksége, és egyúttal visszahívták a párt nagykürtösi járásbeli szervezetének elnökét, Baki Attilát. "Az EP-választások eredményei alapján ezt kellett tennünk" - vélekedett Solymos.

Beszéltek arról is, hogy hol járt sikerrel a párt a választáson, és hol nem, illetve mely területekkel kell behatóbban foglalkozniuk.

A párt az alapszabályzata módosítására is készül. Bekerülne egy olyan passzus, hogy aki EP-képviselővé válik, automatikusan bekerül a párt elnökségébe. Solymos szerint ezzel közelebb kerülhetnek az európai történések az emberekhez is.

TASR/para