Pavol Hrušovský tagadja, hogy üzletet kötöttek a Smerrel

2014. június 3. - 11:34 | Belföld

Ha elfogadják a Smer és a KDH közös alkotmánymódosító javaslatát, attól a perctől fogva a parlamentben nem fogadhatnak el olyan törvényeket, melyek gyengítenék a házasság intézményét, s hasonló jogokat biztosítanának olyan kapcsolatnak, ami nem nő és férfi között van – mondta Pavol Hrušovský (KDH).

Pavol Hrušovský tagadja, hogy üzletet kötöttek a Smerrel

A politikus a Smer és a KDH egyezségéről is beszélt: „Ha alkotmányos változtatásokat akarunk, egyezségre van szükségünk. Az megegyezés volt a Smerrel, hogy idő előtt kiléptünk Iveta Radičová kormányából? Üzlet volt megegyezés, vagy mi volt az? Vagy egy egyezség volt arról, hogy hogyan tovább? Tehát fejezzük be a rágalmazásokat, fenyegetéseket, a gyanúsítgatásokat. Biztosítom arról a KDH-t és mindenkit, hogy a jó szándék vezérelt minket” – jelentette ki Hrušovský.

Martin Poliačik (SaS) erre úgy reagált, hogy a Smer-SD tudatában azzal, hogy csökken a népszerűsége, koalíciós partnert keres és azon kezd gondolkozni, milyen lesz az új arculata. „A jövőben a Smer már nem egy szociáldemokrata, hanem egy konzervatív párt lesz” – jelentette ki a SaS képviselője. Nem hisz Hrušovskýnak sem, mert szerinte egy fajta alkudozás megy a két párt között. „Bizonygathatja azt egyfolytában, hogy nem kötött üzletet a két párt, de két olyan témának az összekapcsolása a köztársaságielnök-választás előtt azt bizonyítja, hogy önök mégis csak egy jó üzletet kötöttek” – mondta Poliačik.

tasr/para

Címkék: Pavol Hrušovský