CSALÁS: majdnem 700 ezer eurót kell visszafizetnie Szlovákiának

2014. június 6. - 16:53 | Belföld

Kamuzás és csalás történt a szenci sportközpont építése körül, a norvégok követelik a pénzüket.

CSALÁS: majdnem 700 ezer eurót kell visszafizetnie Szlovákiának

A rendőrség már eljárást indított az ellen a személy ellen, aki csalt és meghamisította, megszépítette a könyvelési és gazdasági adatokat, csak azért, hogy megkaphassák a pénzt a szenci többfunkciós sportközpont megvalósítására a Norvég Alapokból. Norvégia ezért követeli vissza a pénzét Szlovákiától, több, mint 660 ezer eurót. A szenci sportközpontot 2009-ben avatták fel. Michal Slivka, központi rendőrségi szóvivő anyit mondott el, hogy a csaló személy ellen márciusban indított eljárást a nyomozóhivatal. Többet nem mondott, de több eljárás is várható.

A kormányhivatal ellenőrzési osztálya megerősítette a csalás tényét. Mint kiderült, a kormányhivatalnak a támogatás kapcsán hamis számlakivonatot nyújtott be a szenci sportklub, de a rendőrség megszerezte az eredeti számlakivonatot is. Kiderült, hogy a hamis szerint 62 ezer eurót a beszállítónak utaltak át – a valóságban a 62 ezret készpénzben kivették a számláról.

A kormányhivatal azonnal feljelentést tett, és most már azt követeli, hogy a szenci sportklub ne csak a 667 ezer eurót fizesse vissza, de az állami részt, azaz 118 ezer eurót is.

TASR, -para