Kiska jótékonysági szervezeteknek adja elnöki fizetését

2014. június 10. - 15:58 | Belföld

Andrej Kiska elárulta, hogy mit fog tenni államfői fizetésével – jótékonysági szervezetek kapják meg azt. Szlovákiában a köztársaásgi elnök 6600 euró fizetést kap tisztán havonta.

Kiska jótékonysági szervezeteknek adja elnöki fizetését

„A tervem az, hogy megszólítom a legnagyobb jótékonysági szervezeteket, mint például a Rákellenes Ligát, a Plamienokot és a Dobrý anjelt. Olyan szervezeteknek akarok segíteni, akik olyan nehéz sorsú családokat ismernek, akikről az állam nem képes gondoskodni. Ők választanák ki majd azokat a személyeket, akik között szét lesz osztva a fizetésem“ – jelentette ki Kiska. A leendő elnök hozzáfűzte még azt is, hogy szívesen vár tanácsokat az Ivan Gašparovič csapatába tartozó személyektől is, mint például Peter Priputen, a protokollfelelőstől és Ján Šoth jelenlegi hivatalvezetőtől.

Kiska felesége, Martina a háttérben marad. „Feleségem többször kijelentette, hogy életünk legfontosabb személyeiről, a gyermekeinkről gondoskodik majd. Az eskütételemen természetesen jelen lesz, s aztán majd meglátjuk, hogy alakulnak majd a dolgok“ – jelentette ki Szlovákia nemsokára hivatalba lépő államfője, akinek az eskütétel után első útja Budapestre vezet majd, ahol részt vesz a V4-ek találkozóján, ahol jelen lesz a német államfő is.

tvnoviny.sk/para