Milyen végzettség után kapkodnak a munkáltatók? Megmutatjuk!

2014. június 16. - 15:50 | Belföld

A Profesia.sk portál évről évre elkészíti a listát, amely a legkeresettebb szakokat tartalmazza.

Milyen végzettség után kapkodnak a munkáltatók? Megmutatjuk!

A listát az alapján állították fel, hogy az adatbázisukban szereplő munkavállalók önéletrajzait hány munkavállaló tekinti meg.

A legkeresettebb végzettség továbbra is az informatikusoké, őket a közgazdasági, társadalomtudományi, gépészeti, műszaki és bölcsész végzettséggel rendelkezők követik.

A statisztikák azt mutatják, hogy továbbra is megéri programozónak tanulni, a pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetemen végzetteket keresik a leggyakrabban. Az Informatikai és Információs Technológiai Kar már 2009 óta az első helyen szerepel.

Az említett karon végzett személyek önéletrajzait kétszer annyi munkáltató tekinti meg, mint például a Mezőgazdasági Egyetem Közgazdsaági és Menedzsment Karának végzőseiét.

A karok versenyében a műszaki egyetem informatikusaiét a Komenský Egyetem Matematika, Fizika és Informatika Kara követi, harmadik legkeresettebb kar pedig ismét a Szlovák Műszaki Egyetemé, mégpedig a Villamosmérnöki és Informatikai. A negyedik a Zsolnai Egyetem Irányítási és Informatika Kara, míg az ötödik a Pozsonyi Közgazdasági Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Kara.

A munkáltatók által 20 legkeresettebb kar között nyolc közgazdasági irányultságú, hat informatika, három társadalomtudományi, egy gépészeti, egy műszaki és egy természettudományi.

Aktualne.sk/para