Megszökött a börtönből, de rögtön a zsaruk ölébe hullott…

2014. június 24. - 14:07 | Belföld

Megszökött a börtönből egy rab, de nem jutott messzire. Miután átmászott a Hrnčiarovce nad Parnou-i büntetésvégrehajtó intézet kerítésén, helyben elcsípték a zsaruk.

A lopásért két éves elzárásra ítélt férfi nem igazán viselte jól, hogy a kerítés „szabad“ oldalán rögtön elkapták, mert nekiment a rendőröknek, akik a hivatalos zsargonnal szólva, kényszerítő eszközöket alkalmaztak vele szemben. Magyarán, úgy megverték, hogy kórházba került. Először a nagyszombati klinikán ápolták, majd átvitték Trencsénbe – tájékoztatott Katarína Nováková, a börtönőrség szóvivője.

A szabadságra vágyó rabnak a szökési kísérlet miatt előreláthatólag további két évvel meghosszabbítják büntetését.

A szóban forgó szökés, illetve szökési kísérlet korántsem minősíthető egyedi esetnek. A Hrnčiarovce nad Parnou-i börtönből többen megpróbálkoztak már a lelépéssel.

2010: Szökés a toalettről

2010 végén a toalett kis ablakán mászott ki egy elítélt férfi, miközben a börtönőr az ajtó előtt strázsált. A fegyenc nem sokáig örülhetett a szabadságnak, rövid időn belül ismét rendőrkézre került.

2003: Mindössze három hónapot kellett volna még ülnie

A 32 éves Ondrejnek három hónapja volt már csak hátra a rámért büntetésből, amikor sikerült megszöknie. Hat hónapig rejtőzködött felesége házában, miközben az egy kislányt szült neki. A kommandósok ütöttek rajta a családon és a boldog apát visszavitték a börtönbe.

2011: Szökés a kórházból

A 18 éves Renét a kassai klinikán ápolták állítólagos légzési zavarai miatt, amikor annak ellenére sikerült megszöknie, hogy két börtönőr volt megbízva az őrzésével. Rövidesen ő is visszakerült a rácsok mögé.

2010: A világjáró

A legkalandosabb szökése a drogbirtoklásért elítélt Peter Palušnak volt. Ő 2010 februárjában lépett le egy kihelyezett igazságügyi minisztériumi munkahelyről. A szökést követően megváltoztatta külsejét és bejárta fél Európát. Többek között Franciaországban és Spanyolországban dekkolt, míg két hónap múltán a csehországi Zlínben került rendőrkézre.

noviny.sk

Címkék: rab, elítélt, szökés