Pellegrini lesz az oktatásügyi miniszter, Čaplovič visszaülhet a parlamentbe

2014. június 30. - 11:33 | Belföld

Dušan Čaplovič (Smer) ezt követően egy hétköznapi parlamenti képviselő lesz - tudta meg a SITA hírügynökségre hivatkozva a SME.

Pellegrini lesz az oktatásügyi miniszter, Čaplovič visszaülhet a parlamentbe

Peter Pellegrini, a pénzügyminisztérium államtitkára lesz Čaplovič utóda az oktatásügyi tárca élén, ahogy azt már korábban is rebesgették. A SITA Smeren belüli forrásra hivatkozott.

Pellegrinit az államtitkárai poszton Daniel Duchoň Smer-képviselő válthatja. Duchoň jelenleg a parlament pénzügyi bizottságának elnöke, és a katonai titkosszolgálatokat ellenőrző bizottság tagja. Az első Fico-kormány idején két évig a honvédelmi minisztérium államtitkára volt, előtte pedig egy katonai kórházat vezetett.

Robert Fico a hétvégi Smer-gyűlésen jelentette be, hogy még e héten változások várhatók a kormányában.

Čaplovič miniszteri posztról való távozását követően várhatóan visszatér a parlamentbe. A 2012-es választások után, amikor Čaplovič miniszter lett, a helyére Ján Babič ült a parlamentbe. Ő valószínűsíthetően ott is marad, Duchoňt helyettesítve.

A SITA információi szerint a gazdasági, földművelésügyi és az oktatásügyi minisztérium államtitkári posztjain is változás várható.

SME/para