Nyugat-szlovákiai pervitinterjesztő bűnbandát leplezett le a rendőrség Szereden!

2014. július 4. - 12:47 | Belföld

Pervitinterjesztő hálózat tagjait vette őrizetbe a múlt hétvégén a rendőrség Szereden és környékén.

Nyugat-szlovákiai pervitinterjesztő bűnbandát leplezett le a rendőrség Szereden!

A rendőrség szerint a bűnbanda Nyugat-Szlovákiában terítette a drogot. Az akció során mintegy 8 ezer egyszer adagnak megfelelő kábítószert is lefoglaltak.

Andrea Dobiášová, az Országos Rendőrkapitányság szóvivője közölte, hogy egységeik a házkutatások során mintegy 46 ezer eurónyi készpénzt is találtak, amely vélhetően bűncselekményből ered. Közölte azt is, hogy a NAKA nyomozója összesen hét férfi és három nő ellen tesz vádemelési javaslatot az ügyben, akik 15-től 20 évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetők. Javaslatot tettek egyúttal a vizsgálati fogságba helyezésükre.

A bűnbanda csúcsán a 31 éves Ľubomír T. állhatott. Az 54 éves Eugen K. a legfőbb beszállítójuk volt, ő szállított Ľubomír T.-nek és a 34 éves Martin V.-nek.

Ľubomír T. volt az, aki a kábítószer beszállítása után azt osztályozta, kimérte és szétosztotta a bűnszervezet emberei közt, akik a felsőbb dílerek voltak, és biztosították a pervitin terjesztését.

A 31 éves Milan K. volt a főnök jobbkeze, ő a drogkészleteket kezelte, átadta a kábítószert az alsóbb szinteken lévő dílereknek, és átvette tőlük az azért kapott pénzt, amelyet pedig a saját részének leszámítása után továbbadott Ľubomír T.-nek.

A rendőrségi akció során hat házkutatást egy további helyiséget, valamint 10 járművet kutattak át.

TASR/para