A fiatal Slovan-drukker most már tagadja, hogy ő dobott volna tűzijátékbombát a szurkolók és gyerekek közé

2014. július 10. - 14:47 | Belföld

A Slovan-szurkoló Tomáš P.-t azzal vádolják, hogy egy 75 mm-s tűzijátékbombát hajított a szurkolók közé egy tavalyi, az Inter-stadionban lejátszott Slovan-Ružomberok mérkőésen.

A fiatal Slovan-drukker most már tagadja, hogy ő dobott volna tűzijátékbombát a szurkolók és gyerekek közé

A bomba akkor kilenc személyt, köztük két gyermeket sebesített meg a lelátón. Büntetőperének csütörtöki tárgyalásán a Pozsonyi III. Járásbíróságon ezúttal azt állította, hogy nem ő volt.

"Észrevettem, hogy két fickó egymás mellett áll, és az egyikük eldobta a bombát. Láttam, hogy repül és szikrázik, aztán egyszer csak robbanás történt" - mondta Tomáš P.

Tavaly novemberben ugyanakkor még azt állította, hogy valaki a kezébe adta a pirotechnikai eszközt, amit ő a rózsahegyiek szektorába hajított, viszont nem tudta, hogy mi az.

Az incidens idején 20 éves fiatalember a bíróságon azt állította, hogy novemberben nem mondott igazat. Ezt azzal indokolta, hogy a szurkolók egy olyan csoportjába kerülhessen, akikkel külföldi meccsekre is eljárhatna. Hozzátette, hogy azt mondták neki, hogy ha olyasvalaki vallja be a bűntény elkövetését, aki még büntetlen előéletű, akkor az csak feltételest kap.

A vádlott fiatalt akár 15 évre is börtönbe küldhetik. A bíróság a csütörtöki tárgyaláson hét sértettet is meghallgatott. Közülük többen különböző hallásproblémákkal kerültek kórházba, egyikük tartós halláskárosodást szenvedett, egyik fülére egyáltalán nem hall, a másik fülével is csak gyengén.

"Robbanások voltak, sikoltozás, sírás, ott volt a két gyerekem is. Az egyik azért sírt, mert a feje fájt, a másiknak pedig a hasa" - mesélte a mérkőzésen az édesanya. Gyerekeival csak szórakozni ment, kirándulni szerettek volna, ehelyett három napot töltöttek a kórházban. Tény, hogy súlyosabb sérülést nem szenvedtek, csak megfigyelésen alatt tartották őket.

Az incidens tavaly augusztus 18-án történt a pozsonyi Inter-stadionban. Az egyébként kockázatmentesnek ítélt mérkőzés során, este 21 óra tájékán robbanás történt a rózsahegyiek szektorában, mely szétroncsolt két széket, és megsebesített 10 embert, köztük egy 9 éves kislányt és a 13 éves bátyját is. Öt személyt hallássérülés miatt benn kellett tartani a kórházban.

Röviddel a mérkőzés után a Slovan-szurkolók egy 20 fős csoportját gyanúsították az esettel, akik egy fehér PSYCHO BOYS felirattal ellátott fekete pólóban voltak jelen. A rendőrség közölte, hogy egy 50 gramm pirotechnikai robbanóanyagot tartalmazó eszköz robbant fel. A sértetteken kívül a rendőrség 96 tanút hallgatott ki.

TASR/para