CSALÁS: Közel 400 ezer euróval kopasztották meg szlovákiai banki alkalmazottak egy ügyfelüket

2014. július 16. - 15:30 | Belföld

Három banki alkalmazott és egy álügyfél majdnem 400 ezer eurót gombolt le a Prima bank egy ügyfeléről.

Három gyanúsított a Prima bank egy zsolnai fiókjának alkalmazottja volt, ketten közülük a bank igazgatói. A gyanúsítottak a rendőrség szerint tavaly a bank egy ügyfele tudta nélkül utaltak át a számlájáról pénzt egy külföldi bankszámlára.

Ehhez az ügyfél adataival és nevével előállítottak egy hamis személyazonossági igazolványt, majd egy elmaszkírozott álügyfél segítségével külföldön bankszámlát nyitottak az ügyfél hamis iratával, végül az ügyfél aláírásmintájával a külföldi számlára utaltak át négy alkalommal közel 99 ezer eurós összeget, összesen 393 ezer eurót.

Miután a bűntény lelepleződött, a banki alkalmazottak egyike külföldön akarta elbújtatni az álügyfelet, akit meg is fenyegetett, hogy ha bármit elmond a rendőröknek, akkor ukránokkal fogják megöletni.

Jana Balogová zsolnai kerületi rendőrségi szóvivő közölte, hogy kettő 30 év alatti férfit és egy nőt, valamint egy 46 éves vágbesztercei járásbeli férfit gyanúsítanak a csalással, hűtlen kezeléssel és hamisítással. Egyiküket emellett zsarolással is vádolhatják. Mindannyian 15 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetők.

Balogová szerint fennáll a gyanúja, hogy a szervezett bűnbanda a Trencséni és a Nagyszombati kerületekben is elkövetett hasonló bűncselekményeket.

Čas.sk/para

Címkék: lopás, csalás, Prima bank