Vörös Péter: A komáromi polgárok többet érdemelnek

2014. július 24. - 16:10 | Belföld

A Híd parlamenti képviselője számon kérni a kormányon, hogyan akar azoknak a munkavállalóknak segíteni, akik elveszítik állásukat a komáromi Nokia bezárása miatt - áll a Híd sajtóközleményében.

Vörös Péter: A komáromi polgárok többet érdemelnek

Vörös Péter parlamenti képviselőt, a parlament szociális bizottságának tagját nyugtalanítja az a helyzet, ami a magyarországi dél-komáromi Nokia gyárban történt elbocsátások miatt alakult ki.

A Nokiát ugyanis annak tulajdonosa, a Microsoft vállalat felszámolja, aminek következtében csaknem 700, többnyire a Komáromi járásban élő polgár is munka nélkül marad. „Ez óriási probléma, mivel a Komáromi járásban a munkanélküliek száma már ma is messze meghaladja az átlagot – 17 százalék körül mozog“ – figyelmeztetett Vörös Péter.

Emlékeztetett arra is, hogy a komáromi adat magasabb, mint az Érsekújvárott vagy Dunaszedahelyen mért munkanélküliségi ráta. „Ezzel függ össze az a szomorú tény is, hogy Komáromban egyre nagyobb problémát jelent az elvándorlás, amit szintén a munkalehetőségek hiánya okoz“ - tette hozzá a Híd parlamenti képviselője.

Vörös Péter a parlament szeptemberi ülésén ezért interpellálni fogja az illetékes minisztereket. „Kíváncsian várom, mit akarnak tenni a munkanélküliség problémájának megoldásáért a komáromi régióban. Ezen kívül tárgyalni szeretnék az illetékesekkel arról is, miként lehetne a munkahelyek számát bővíteni“ – üzente Vörös, aki szerint Robert Ficónak túl kell lépnie sértődöttségén, amit Andrej Kiskától elszenvedett kiütéses veresége után érez, és ezért bizonyos régiókat büntet.

„A Smer-SD kampányában mindig az emberek biztonságérzetének garantálását hangoztatta, itt a nagy alkalom, hogy tegyen is valamit érte. Minden erőnkkel küzdeni fogunk ezeknek a problémáknak a megoldásáért, hogy ezeknek az embereknek és családjaiknak ne kelljen szembesülniük azzal az érzéssel, hogy kevesebbet érnek, mert korlátozottak a lehetőségeik a munkaerőpiacon“ – zárta nyilatkozatát a Híd parlamenti képviselője.

-para-