Kukan Szerbia uniós csatlakozását felügyeli majd

2014. július 25. - 11:49 | Belföld

A volt szlovák külügyminiszter „kritikus barátja“ lesz Szerbiának.

Kukan Szerbia uniós csatlakozását felügyeli majd

Eduard Kukan, volt szlovák külügyminiszter lesz annak az európa parlamenti delegációnak a vezetője, amely Szerbia uniós csatlakozásának menetét felügyeli majd. Az SDKÚ politikusa úgy fogalmazott, kritikus barátja lesz az országnak, természetesen elősegíti Szerbia uniós integrációját.

Az Európa Parlamentben a múlt héten osztották el a bizottsági tagságokat és a delegációs posztokat is. Eduard Kukan a külügyi bizottság tagja, a biztonságpolitikai bizottság tagja és a szociális és foglalkoztatási bizottság póttagja. Most a Szerbia integrációjáért felelős küldöttség vezetője lesz. A közelmúltban azt a küldöttséget is vezette, amely Albánia, Bosznia-Hercegovina, Szerbia és Koszovó uniós kapcsolataiért felelt – ez a küldöttség már nem működik.

„-Minden országban más a helyzet, jelenleg a csatlakozásról előtárgyalások folynak Szerbiával és Montenegróval, a többi állam is szeretne integrálódni. Pontosan ezért fontos, hogy minden államnak külön figyelmet szenteljünk“ – fejtette ki a küldöttségvezetői munka lényegét Kukan.

TASR, -para