A mentősök miatt halt meg a Polemic együttes zenésze?

2014. július 25. - 17:21 | Belföld

Martin Ďurdina szívproblémák miatt meghalt. Barátnője azt mondja, a mentősök más címre mentek, mint ahová ő bejelentette.

A mentősök miatt halt meg a Polemic együttes zenésze?

Váratlanul és hirtelen meghalt Martin Ďurdina ismert szlovák zenész, a Polemic együttes tagja. A muzsikus negyvenéves volt, feltehetően szívporblémák miatt lett rosszul és a barátnője karjaiban halt meg. Az eset előtt pár napig égető érzésre panaszkodott – mellkasi fájdalmakra, de ezt a dohányzásnak és a hajtásnak tudta be – többet koncertezett, egyébként jól volt. Erről barátnője, Oľga Znamová számolt be, akinek a karjai közt halt meg hirtelen az ismert trombitás, pozsonyi lakásában. A barátnője azt mondja, hogy azonnal mentőt hívott, de a mentők késtek, eltévedtek mert más címre mentek, mint amilyen címet ő a központnak bejelentett.

Ďurdina a harmadik emeleti lakásában hirtelen rosszul lett, a barátnője azonnal hívta a mentőket. A központnak kétszer is bemondta a lakcímet és sürgette őket, mondván, a zenész nagyon-nagyon rosszul van. Közben rohant nekik ajtót nyitni és megint telefonált. Ráadásul ő még kétszer megpróbálta újraéleszteni a zenészt. A mentők tíz perc múlva se jöttek, sőt aztán sem. Martin Ďurdina közben a barátnője karjaiban meghalt. Amikor Znamová kirohant a mentőkért azt látta, hogy rossz címen álldogálnak, a szemközti hivatali épület előtt.

Amikor a mentősök kezelésbe vették a zenészt, megpróbálták újraéleszteni, de már semmit sem lehetett tenni.

Hasonló eset történt a közelmúltban Pozsonyban, amikor egy fiatal feleség lett hirtelen rosszul a számítógépe mellett. A férje azonnal hívta a mentőket, de azok eltévedtek. Mire megérkeztek, a fiatalasszony a saját gyerekei szeme láttára meghalt.

Cas.sk, -para