A Smer-SD újabb személyi változtatásokat tervez

2014. augusztus 2. - 15:56 | Belföld

A Smer-SD augusztusban újabb változtatásokra készül, ami a jelenleg tartó nyári szünet után lép majd életbe. 

A Smer-SD újabb személyi változtatásokat tervez

„Úgy gondolom, nem lenne igazságos az embereket a szabadságuk alatt zavarni. Döntést csak akkor hozunk, amikor a kormány újra összeül“ – nyilatkozta a kormányfő.

Fico beszédében nem pontosította, hány embert tervez leváltani. „Nem akarok számokat mondani, azonban hét illetve nyolc esetről tudok, ahol egészen biztosan vezetőségi csere szükséges“ – tette hozzá.

Állítása szerint a cserére ítélt kormánytagok nem teljesítik a kormány, hivatási és etikai alapfeltételeit. „Mindig találunk egy fekete bárányt a családban. Ez még rosszabb, ha az illető már hosszú ideje tölti be a funkcióját.“

A kormányfő megjegyzést fűzött a kormányban lezajlott júliusi változásokhoz is. Elmondta, hogy ezekben az esetekben nem morális okból került sor cserére. „Egyszerűen ezekben a fontos funkciókban emelnünk kell a dinamikát“ – magyarázta.

Az új gazdaságügyi minisztertől Pavol Pavlistól elvárja, hogy nagyobb figyelmet szenteljen a külföldi beruházásoknak, továbbá kedvező feltételeket teremtsen a vállalkozóknak.

Az iskolaügyi miniszter leváltásával kapcsolatban elmondta, azért volt szükség Dušan Čaplovič menesztésére, mert elbírhatatlan nyomás nehezedett rá az óriási változtatások miatt. Fico hozzátette, a fiatal és tapasztalt Peter Pellegrini kinevezését különösen helyes döntésnek tartja.

TASR/para

Címkék: Smer- SD, Fico