SDKÚ-Háló-Híd koalíció készül Pozsonyban

2014. augusztus 16. - 15:12 | Belföld

A közelgő helyhatósági választások alkalmából SDKÚ-Háló-Híd koalíció készül Pozsonyban, amit hivatalosan a jövő héten megvalósuló ülésen jelentenek majd be. A pártok egyelőre nem egyeztek meg a közös polgármesterjelöltet illetően.

SDKÚ-Háló-Híd koalíció készül Pozsonyban

„Olyan koalíciót akartunk létrehozni Pozsonyban, ami esélyes lesz a győzelemre. A tervezett koalíciót jelenleg az SDKÚ, a Háló és a Híd alkotja, konkrétabb döntés azonban még nem született” – mondta Bugár Béla a TASR hírügynökségnek adott nyilatkozatában.

A Híd párt vezetője hozzáfűzte, azt sem tartják kizártnak, hogy az SDKÚ-ból a napokban kilépett Ivo Nesrovnal független jelöltet támogassák. A párt nem támogatja viszont Pozsony jelenlegi baloldali polgármesterét, Milan Ftáčnikot, aki az előzetes felmérések alapján nagy népszerűségnek örvend.

Bugár elmondása szerint a leglényegesebbnek az egységet tartja: „Legfontosabb, hogy a koalíciónk közös nevezőre jusson. Ennek értelmében valamennyi pártnak egy jelöltet kellene támogatnia, legyen az Nesrovnal, Kňažko vagy valaki más.”

A pártelnök hozzátette, nem látja értelmét a KDH-SaS-NOVA koalíciónak, ők ugyanis nehezen értenek egyet. „Míg a KDH Kňažkot támogatná, addig az SaS egyoldalúan elutasítja.”

Egyelőre Bugár koalíciója sem jutott közös nevezőre, hiszen még nem egyeztek meg a támogatott jelöltet illetően. Azt sem tartja kizártnak, hogy nem sikerül ezzel kapcsolatban megegyezniük, ebben az esetben viszont egyszerűen mindhárom pártnak más jelöltet kellene támogatnia, ami Bugárnak nem igazán tetszene.


TASR/para