Gašparovič amnesztiájának köszönhetően van szabadlábon a galántai álrendőr

2014. augusztus 17. - 08:39 | Belföld

A rendőrként bemutatkozó szélhámos Nyitrán és környékén garázdálkodott. A férfi legutóbb júliusban „járt sikerrel“, amikor egy 81 éves nyugdíjastól lopott el 3700 eurót, Nyitrán.


Erik Kubica
(Fotó:MINV)

A rendőrség jelenleg is keresi a 44 éves galántai Erik Kubicát, aki több alkalommal is álrendőrnek adta ki magát és nyugdíjasokat lopott meg nem kevés összeggel.

Kubica ellen már 2012-ben indult eljárás Nyitrán, azonban akkor Ivan Gašparovič a Szlovák Köztársaság megalakulásának 20. évfordulója alkalmából amnesztiában részesítette.

A megkegyelmezés eredménye az lett, hogy a férfi jelenleg is szabadlábon van és sorra követi el a bűncselekményeket. Szlovákia szerte rendőrnek adja ki magát és nyugdíjasokat rabol ki. Valakinek azt hazudta, hogy az összes bankója hamis, ezért neki kell adnia.

A férfi „polícia” feliratú kártyát mutat a nyugdíjasoknak, akik gyanútlanul beengedik a szélhámost lakásukba. Legutóbb egy nyitrai nyugdíjastól 3700 eurót tulajdonított el.

A rendőrség felvételeket mutatott a lehetséges elkövetőkről az egyik sértettnek, aki azonnal ráismert az álrendőrre, így derült ki a galántai szélhámos kiléte. A férfit Szlovákia több kerületében is keresik.

SME/para