HASZNÁLT AUTÓK: Leginkább Škodákat keresünk, de átlagban hatéves kocsit 5 ezer euróért

2014. augusztus 18. - 15:56 | Belföld

A férfiak rendszerint a szürke, míg a nők a méretétől függően eltérő színű autókat kedvelik.

HASZNÁLT AUTÓK: Leginkább Škodákat keresünk, de átlagban hatéves kocsit 5 ezer euróért

Az AAA Auto társaság készített felmérést az öt legkedveltebb használtautó-márkát illetően, négy korcsoportban (18-28, 29-45, 46-63, 63- ) melyet a SME tett közzé. Eszerint a férfiak leginkább a hatchbackeket vagy combikat szeretik, míg a nők a kisebb és praktikus autókat választják.

A legkedveltebb autómárka értelemszerűen a Škoda lett, melyet a Volkswagen, majd a Ford követ. A legkedveltebb típus a Škoda Fabia volt mind a férfiaknál, mind a nőknél, ráadásul majdnem minden korcsoportban. Kizárólag a 29-45 éves férfiaknál nem ez, hanem a Škoda Octavia került az első helyre.

Az Octavia ugyanakkor emellett a 63 évnél idősebbeket leszámítva minden csoportban a második helyre került. Itt egyébként a legkedveltebb ötösbe be sem került. Csehországban a férfiak minden korcsoportjában az Octavia győzött.

A 63 évnél fiatalabb férfiak körében a Škodák után masszív helyük van a Volkswageneknek és a Fordoknak, ezen belül is a Passat, a Golf, a Focus és a Mondeo került általában a 3-5. helyre. A nőknél ezzel szemben a Peugeot-Citroen-Renault francia hármas a TOP5-ös kiválasztott.

Egy használt autó átlagos ára a szlovák piacon eléri az 5330 eurót. Az ankét szerint a férfiak átlagban 5400, míg a nők ennél 350 euróval kevesebbért vásárolnak használt autót.

Az eladott használt autók átlagos kora Csehországban és Szlovákiában is hat év. A férfiak körében a szürke, majd az ezüst és a fekete a legkedveltebb szín az autót illetően. A nők a kisebb autóknál a pirosat, kéket és ezüstöt preferálják, a nagyobbaknál pedig nagyobb szórással, de főleg az ezüstöt és a szürkét választják.

Címkék: autóvásárlás