Fico nem bír kibékülni önmagával, megint élesen kritizálta az általa is megszavazott EU-szankciókat...

2014. augusztus 24. - 07:37 | Belföld

A kormányfő az aranyosmaróti járásbeli Skýcovba látogatott, ahol a szlovák nemzeti felkelés 70. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen maga is koszorút helyezett el a helyi emléktáblán.

Fico nem bír kibékülni önmagával, megint élesen kritizálta az általa is megszavazott EU-szankciókat...

Az ünnepség részét képezte a településen már hagyománnyá vált felvonulás, ami idén 26. alkalommal került megrendezésre a felkelés során elesett hősök tiszteletére.

Fico mellett a 91 éves Ján Husák is tiszteletét tette a megemlékezésen, aki maga is részt vett a felkelésen. A kormányfő ünnepi beszédében megemlítette a település partizán múltját. Elmondása szerint az emberiség a legtragikusabb pillanatokból sem képes tanulni. Ezekkel a szavaival egyértelműen itt is a szankciókat bírálta.

„Én például nem értem és soha nem is fogom megérteni ezt az értelmetlen szankcionális háborút, ami jelenleg zajlik Európában“ – hangoztatta beszédében Fico.

A kormányfő hozzátette, kormánya mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy Szlovákia és annak polgárai a legkevésbé érezzék a szankciók negatív hatásait. Fico szavait a közönség elismerő tapssal díjazta.

A 91 éves Ján Husák is szóhoz jutott az ünnepségen, elmondása szerint nagyra értékeli, hogy az emberek nem felejtették el a fasizmus szörnyűségeit, és a mai napig jelentős számban emlékeznek a szlovák nemzeti felkelésre.

SME/para

Címkék: SzNF, Fico, ünnepség