Hétfőn folytatódik a különös kegyetlenséggel meggyilkot kislány ügyének tárgyalása

2014. augusztus 24. - 11:08 | Belföld

2012 szeptemberében talált rá a rendőrség a fiatalkorú Lucka Luknárovára holttestére.  Luciát halálra kínozták majd mostohaapja és édesanyja három évig egy lezárt szobában tartotta a holttestét pozsonyi lakásukban. A borzalmas eset akkor került napvilágra, amikor a szomszédok bejelentése nyomán felfedezték a kislány holttestét a lakásban.

A Pozsonyi Kerületi Bíróság hétfőn, augusztus 25-én folytatja a büntetőjogi eljárást a halálra kínzott kislány ügyében. A bíróság újabb tanúkat és szakértőket fog kihallgatni. A két vádlott jelenleg is vizsgálati fogságban van.

2013-ban a rendőrség gyilkossággal vádolta meg a két szülőt, akik a kislány halála után is jogtalanul átvették a gyerekért járó családi pótlékot. Emellett idegen területre való betöréssel és közeli hozzátartozó kínzásával is vádolják a párt.

A rendőrség tavaly októberben minősítette át a szülők elleni vádat közeli hozzátartozó kínzásáról különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságra. A mostohaapa vallomásáért cserébe alacsonyabb büntetést szeretett volna kiharcolni. A Pozsonyi Kerületi Ügyészség kidolgozta a peren kívüli megegyezés javaslatát, a Legfőbb Ügyészség azonban közbelépett, és eltörölte azt.

TASR/para