FIGYELEM! Csaló e-mailekre figyelmeztetnek a végrehajtók

2014. augusztus 30. - 16:58 | Belföld

Csehországban és Szlovákiában is megjelentek az olyan internetes üzenetek, amelyek egy kitalált végrehajtás általi összeg befizetésére szólítanak fel.

A Szlovák Végrehajtói Kamara (SKE) figyelmezteti az embereket a csaló e-mailekre, amelyek egy kitalált végrehajtás általi összeg befizetésére szólít fel. Ugyanilyen e-mailek jelentek meg újra Csehországban és Szlovákiában is.

„Ha valaki kapott ilyen üzenetet, annak semmi esetben sem ajánlott pénzt utalni a megadott számlaszámra, sőt magát az üzenetet sem ajánlott megnyitni” – figyelmeztetett Stanislava Kolesárová, a SKE szóvivője. Hozzátette, hogy a Cseh Végrehajtói Kamara információi szerint, mikor júliusban már egyszer megjelentek ilyen e-mailek, az üzenetek vírusokat tartalmaztak, amik az elektronikus számlaszám kódjának a kiadásához vezethetett. Kolesárová szerint ha valaki ilyen e-mailt kap, azonnal tájékoztassa az adott végrehajtói hivatalt, vagy magát a Szlovák Végrehajtói Kamarát.

Egy bírósági végrehajtásnak szigorú szabályai vannak. A személynek előbb írásban kell megkapnia a figyelmeztetést a végrehajtás megkezdéséről. Ha később a bírósági végrehajtó interneten keresztül kommunikál a személlyel, a hitelességéről meg lehet győződni a Szlovák Végrehajtói Kamara honlapján.

TASR/para

Címkék: végrehajtás, e-mail