Hamis 100 euróssal fizetett az SaS exminisztere

2014. szeptember 3. - 18:11 | Belföld

Nehéz helyzetbe került a nyaralásáról hazafelé tartva Ľubomír Galko, az SaS volt védelmi minisztere - számolt be az esetről a Noviny.sk.

Hamis 100 euróssal fizetett az SaS exminisztere

Ausztriai tankolása során egy hamis százeuróssal fizetett, majd bevitték a rendőrségre. Elmondása szerint százast egy velencei boltban kapták visszajáróként, miután 500-assal fizettek. A benzinkúton azonban leellenőrizték, és miután kiderült, hogy hamis, azonnal riasztották a helyszínre a rendőrséget.

Galko elmondása szerint jó minőségű hamisítványról volt szó, ugyanis elsőre nem lehetett felfedezni, hogy hamis. Hangsúlyozta, hogy kellemetlen élmény volt, amely első alkalommal történt vele az életében. Hozzátette, hogy vélhetően utoljára fizetett ötszázassal.

Az osztrák rendőrök az egész családját bevitték és kihallgatták, majd az esetről jegyzőkönyvet írtak. Elmondása szerint mindez kb. 50 percig tartott, majd visszakísérték őket az autópályáig.

Galko kiemelte, hogy a rendőrök nagyon tisztességesen viselkedtek, pedig csak az egész cselekmény végén árulta el, hogy korábban védelmi miniszter volt.

Noviny.sk/para