"Radičová katonái" lesznek Alojz Hlina pártjának tagjai

2014. szeptember 25. - 15:59 | Belföld

Alojz Hlina független parlamenti képviselő közölte, hogy újonnan alapított pártjának tagjai "a politikai palettán valami olyasmik lesznek, mint Iveta Radičová katonái".

Az egyik fő célkitűzésük ugyanis az volna, hogy Radičová térjen vissza és fejezze be, amit elkezdett. Hlina csütörtökön kijelentette, hogy az Občania (Polgárok) elnevezésű pártjában "csak a legjobbak lesznek, akik eddig még nem jelentek meg a politikában".

"Olyasvalakikről van szó, akiknek neve a nyilvánosságnak alapvetően semmit nem mond. Nem zárom ki ugyanakkor a jövőben olyan személyek megszerzését, akik már valamit elértek az életben" - közölte. Hogy épp Radičovánál kíván-e kopogtatni, azt nem árulta el, de azt mondta, "nagy nevekről" van szó.

A programjukat Polgári kiáltványnak nevezi el (Manifest občana). Ebben az emberek biztonságával, a roma problémakörrel, az energiabiztonsággal és a természettel akarnak foglalkozni.

Hlina november végére tervezi pártja alakuló gyűlését, ahol a programjukat is elfogadnák. Indulni kíván a pártelnöki posztért. "Hogy megválasztanak-e, azt nem tudom. Szeretnénk egy hagyományos, középen elhelyezkedő pártot alakítani, ahol szavazással döntenek" - mondta.

A parlamenti választásokon nem szeretne egyedül indulni, hanem más párttal karöltve, "korrekt együttműködés keretén belül". Egyedül a Smert zárta ki.

Hlina szeptember 2-án jegyeztette be a pártját, legfőbb célja az ország megváltoztatása.

TASR/para