Ľudovít Kaník egyelőre nem akarja leváltani Robert Ficót

2014. szeptember 30. - 15:43 | Belföld

Ľudovít Kaník, az SDKÚ-DS frakcióvezetője már nem gyűjti azokat az aláírásokat, amik ahhoz lettek volna szükségesek, hogy kiírják a parlamenti rendkívüli gyűlést, amelyen kezdeményezte volna Robert Fico leváltását az ukrajnai konfliktushoz való hozzáállása miatt.

Kaník az SDKÚ-ban zajló események miatt döntött úgy, hogy szünetelteti az aláírásgyűjtést, azonban várhatóan még ezen a héten újra folytatja majd.

„Körülbelül húsz aláírás van eddig, Természetesen hatással van az aláírások gyűjtésére az SDKÚ-ban kialakult helyzet, s emellett a jobboldali pártok konkurenciaként tekintek egymás kezdeményezéseire. Ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni” – véli a jobboldali politikus, aki nem akarja, hogy Szlovákia Oroszország trójai falovává váljon.

A rendkívüli ülés összehívásához 30 képviselő aláírása szükséges. Ha Kaník sikerrel jár, a parlamentnek hét napon belül össze kell ülnie.

„Remélem, Kaník úr tisztában van azzal, hogyha ilyen komoly problémáról van szó, először egyeztetnie kéne az ellenzéki pártok elnökeivel” – jelentették Solymos László (Híd) és Pavol Abrhan (KDH) ellenzéki politikusok.

Pavol Paška házelnök (Smer) csak annyit fűzött hozzá Kaník kezdeményezéséhez, hogy csak idegesísé teszi az embereket.


tasr/para

Címkék: Ludovit Kaník