ZSAROLÁS: Lebuktak, mert gátlástalanok voltak…

2014. szeptember 30. - 10:24 | Belföld

„Leszúrlak és kitépem belőled a hurkákat” – így fenyegetett meg egy vállalkozót három zsarolója közül a legagresszívabb Kassán. A zsarolókat végül kommandósok vették őrizetbe.

ZSAROLÁS: Lebuktak, mert gátlástalanok voltak…

A 20 éves Róbert M., a 30 éves Peter J. és a 40 éves Martin Č. még a tavaly kezdte rendszeresen zsarolni. A npoviny.sk információi szerint a megzsarolt férfival előbb közös vállalkozásba kezdtek, majd különbző fenyegetésekkel, zsarolással akartak től pénzt kicsikarni.

„A legkülönfélébb módón fenyegetőztek a delikvensek. Előbb megfenyegették, hogy fölgyújtják az autóját, aztán közölték vele, hogy ráküldik a maffiát, egyikük pedig ráordított, hogy leszúrja őt és kiveszi belőle a hurkákat. A megfenyegetett vállalkozó ijedtében 7 ezer eurót előlegezett a zsarolóknak, és lakása eladása után még 15 ezeret kellett volna adnia” – tájékoztatott a rendőrségi szóvivő, Denisa Baloghová.

Végül ennek az összegnek a kifizetésére nem került sor, mert a megzsarolt vállalkozó a rendőrséghez fordult. A kommandósok a múlt hét elején csaptak le két elkövetőre. Ők szabadlábon védekezhetnek, a harmadik pedig a börtönben várja a vizsgálat befejeztét egy más bűncselekmény miatt. Négytől tíz évig terjedő börtönbüntetést kaphatnak.

A börtönben épp az a 40 éves Martin Č. van, aki, mivel Branislav Adamčo bandájának tagja volt, koronatanúként számolnak vele egy Dunahidason, 2004-ben elkövetett kettős gyilkosságnak az ügyében.

2004 decemberében Henrieta B.-t és kisfiát ölték meg Dunahidason (Most pri Bratislave). A gyilkosság elkövetésével Branislav Adamčot, Nikola Pajdicot és Jozef B.-t vádolják. A valódi cépont Juraj G. egykori rendőr, a meggyilkolt kisfiú édesapja volt. A nő és a kisfiú Juraj G. Volkswagen Passatjával utazott, vélhetően követték őket a banda tagjai. A vádirat szerint Branislav Adamčo a hátsó ülésről nyitott tüzet a Volkswagenre. Majd kiszállt, és miután látta, hogy Juraj G. nem tartózkodik a járműben, a súlyosan sérült kisfiút agyonlőtte.

noviny.sk/para