Egy héten belül leválthatnák Ján Richtert

2014. október 9. - 14:06 | Belföld

Alojz Hlina független képviselő benyújtotta a parlamentbe a munkaügyi miniszter leváltására tett javaslatot.

Egy héten belül leválthatnák Ján Richtert

Ennek értelmében a parlament elnökének, Pavol Paškának (Smer-SD) egy héten belül össze kell hívnia a parlament rendkívüli ülését.

Paška azonban már szerdán bejelentette, hogy ha az ellenzék benyújtja a javaslatát, akkor a bizalmatlansági indítványról éjjel fognak tárgyalni.

A Ján Richter (Smer-SD) leváltására tett kísérletet az indokolja, hogy az első Fico-kormány idején a Smer pártmenedzsereként a párt polgármestereinek találkozóján ajánlotta számukra a Star EU nevű céget, amely aztán 70 közbeszerzést nyert el. Richter azonban idén is tett a visszahívásáért: augusztusban ugyanis egy végrehajtó cégnek adott 23 ezer eurós támogatást, amiért létrehoztak négy munkahelyet.

Hlina szerint ugyanakkor a leváltását több más dolgo is indokolja, mivel nem képes ellátni rendesen miniszteri tevékenységét. A leváltására tett javaslatot 35 ellenzéki képviselő írta alá.

"Már elegem van ebből, felesleges az ellenzékkel beszélni vagy korrekt párbeszédre törekedni. Az emberek közé kell mennünk, mert várnak bennünket. Az ilyen javaslatokról éjjel fogunk tárgyalni. Ez hatékony módszer..." - reagált minderre Paška szerdán.

TASR/para