Nemsokára ítélet születhet a halálra kínzott kislány ügyében

2014. október 13. - 11:43 | Belföld

Hétfőn  állnak bíróság elé azok a tanúk, akik utolsóként tesznek vallomást, a kis Lucia Luknárová halálra kínzásával kapcsolatos ügyben, emellett két szakértő is vallomást tesz. A bűnténnyel a kislány édesanyját Alexandra H.-t és férjét, Juraj H.-t vádolják.

Nemsokára ítélet születhet a halálra kínzott kislány ügyében

„A kis Lucia Luknárová egészséges kislány volt. Körülbelül 2 hónapos volt, amikor édesanyja elhozta őt hozzánk. A vádlott el tudta látni a kislányt. 2005 januárjától 2005 augusztusáig lakott nálunk, aztán Pozsonyba költözött“ – mondta az egyik tanú, aki azon a menhelyen dolgozott, ahol Alexandra H. élt az említett időszakban. „Hétszáz ember volt nálunk, fogalmam sincs, ki hozta ide Alexandrát. Amikor elment, nagyon rendetlen szobát hagyott maga után, még az iratait is ottfelejtette“ – mondta a tanú.

Juraj H.-t tavaly más bűncselekményben műr bűnösnek találták, el is ítélte őt a bíróság. Alexandra H.-t, az édesanyát azonban tavaly szabadon engedték, mivel letöltötte a rá kiszabott 7 hónapos büntetést, amit azért kapott, mert jogtalanul szedte halott kislánya után a családi pótlékot és azért is, mert be akart hatolni egy lakásba a tulajdonos tudtán kívül. Az asszony azonban nem élvezhette sokáig a szabadságot, mert a rendőrség kínzással vádolta meg.

tasr/para