BRUTÁLIS: Majdnem kettétörtek egy nőt a pozsonyi zsaruk, pedig csak egy matricával volt gond!

2014. október 15. - 12:49 | Belföld

Kegyetlen módon tettek ártalmatlanná egy járművezető nőt a pozsonyi gépesített készenléti egység (PMJ) rendőrei.

A két héttel ezelőtt történt esetről a Nový Čas hírportálja tájékoztatott. A rendőrség fellépése minimálisan indokolatlannak tűnik, hiszen távolról sem egy kemény bűnözőről volt szó, hanem egy olyan sofőrről, akinek a járművén a műszaki ellenőrzést (STK) igazoló matricával volt némi probléma.

Az esetet a nő lánya videóra rögzítette, és hallható, amint a jól megtermett rendőr azt mondja, hogy az ártalmatlanná tett nő rátámadt.

A karcsú nőt viszont láthatóan olyan kegyetlen módszerrel próbálják megbilincselni, mintha a legveszélyesebb bűnözők közül való volna. "Tedd hátra a kezed" - kiáltja az egyik rendőr, tegeződve... Majd a hóna alá kapja a nő nyakát, és lerántja, hogy társa rátehesse a bilincset.

A lap felvette a kapcsolatot a nő lányával, Máriával, aki elmesélte, mi történt. Közölte, hogy egy ünnepségre tartottak édesanyjával, amikor a Dolnozemská úton megállították őket a rendőrök. "Az egyik rendőr az elejétől fogva arcátlanul viselkedett. Már felemelt hangon kérdezte azt is, hogy hol van a kocsiról a piros STK-matrica" - emlékezett vissza. Hozzáteszi, hogy a céges fóliákkal teleragasztott autó műszaki engedélyében fel van tüntetve, hogy műszakilag rendben van, miközben a műszaki ellenőrzésről csak egy protokollt kaptak, a változás bejelentésére pedig 30 napot kaptak. "A rendőrt azonban mindez nem érdekelte, és azt kiabálta, hogy ezzel tovább sehova nem megyünk. Ordítozott közben, hogy hülye vagyok-e vagy süket..." - mesélte Mária.

Hozzátette, hogy az édesanyja azt kérdezte a rendőrtől, hogy vajon így beszél-e otthon az anyjával is. "Ekkor rámordult, hogy mit gondolsz, kivel beszélsz, te p*csa, és a csomagtartóba lökte, és megbilincselte. Én közben mobillal felvettem, azután pedig én is bilincset kaptam, és bevittek az őrsre. Állítólag azért, mert nem volt nálam a személyim. Az viszont nem érdekelte, hogy volt egy papír nálam arról, hogy elveszett. Előtte viszont még a földre dobta a mobilomat, amivel a videót felvettem" - folytatta.

Robert Kaliňák (Smer) belügyminiszter is reagált a történtekre. Elmondása szerint a kényszerítő eszközök alkalmazása egy nő esetében rendkívül nagy odafigyelést igényel, és ez az eset nagyon kellemetlennek tűnik. "Megtettünk minden lépést annak érdekében, hogy az esetet kivizsgálják. Meglátjuk milyen eredményt hoz a vizsgálat..." - mondta.

Nový Čas/para