Választási korrupciót leplezett le a rendőrség – az egyik dunaszerdahelyi polgármesterjelöltet is megkörnyékezték

2014. október 30. - 16:58 | Belföld

Nem egészen két héttel az önkormányzati választások előtt a rendőrség két választási korrupcióval kapcsolatos ügyet göngyölített fel – informálta a nyilvánosságot Daniel Goga, a Nemzeti Nyomozó Ügynökség igazgatója.

Az első ügyben korrupcióval vádolták meg Štefan Ž.-t, aki október 20. és október 21. között Bystranyban (Iglói járás) hat roma nemzetiségű személyt akart húsáruval lefizetni, amit akkor kaptak volna meg, ha rá szavaznak az önkormányzati választáson.

A másik korrupicós ügy Kristián S.-szel kapcsolatos, aki Goga szerint október 26-én Szentmihályfán felkínálta Ing. Sebők Pál dunaszerdahelyi polgármesterjelöltnek azt, hogy bebiztosítja számára, hogy az Észak 1 és Észak 2-es lakótelepen és a Karcsai úton választókat biztosít számára, természetesen nem ingyen. Sebők rögtön jelentette az esetet a rendőrségen, akik azonnal akcióba is léptek.

Két nappal az ajánlattétel után Kristián S. 2 ezer eurót kért a szavaztszerzésért cserébe, 1 500 eurót kézhez is kapott, ekkor leplezték le őt a rendőrök. Az utóbbi esetben rendőrségi ügynököt is bevontak az ügybe.

tasr/para

Címkék: korrupció