Lesújtó eredménnyel zárult a hazai élelmiszerláncok ellenőrzése – legrosszabb a Carrefour, de a Tesco sem büszkélkedhet!

2014. november 1. - 09:03 | Belföld

Az Állami Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Felügyelet idén harmadik alkalommal ellenőrizte a hazai élelmiszerboltokat. Ľubomír Jahnátek mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter tájékoztatott az ellenőrzések eredményéről.

Lesújtó eredménnyel zárult a hazai élelmiszerláncok ellenőrzése – legrosszabb a Carrefour, de a Tesco sem büszkélkedhet!

Összesen 15 420 üzletben végeztek ellenőrzéseket, közülük 1817 esetben találtak kihágásokat, amely országosan 11,8 százalékot jelent. Ľubomír Jahnátek mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter tájékoztatott az ellenőrzések eredményéről.

A legrosszabb eredményeket ismét a munkaidő után érték el az egyes üzletláncok, közülük is a hipermarketek és a szupermarketek bővelkedtek kihágásokban: 60 százalékuk nem ment át a felügyelet vizsgáján.

A kisebb üzletláncok sem büszkélkedhetnek sokkal jobb eredménnyel: 55,44 százalékuk esetében találtak elégtelenségeket, míg a kiskereskedéseknél ez már csupán 30,18 százalékos volt.

„Meglepett bennünket, hogy az ellenőrzött magánvállalkozások esetében is több mint 50 százaléknál találtunk elégtelenségeket” – mondta a miniszter.

Az üzletláncok közül a Carrefour érte el a legrosszabb eredményt az ellenőrzés során, náluk 28,26 százalékban találtak rendellenességet. A második legrosszabb helyen a Diligentia, míg a harmadikon a népszerű Tesco végzett.

A minisztérium szerint a legjobb eredményt a Sintra üzletlánc érte el, ahol csupán 9,68 százalékban találtak különféle kihágásokat.


(webnoviny.sk)