FELMÉRÉS: Gondoltad volna, hogy ezek Szlovákia legnépszerűbb médiumai?

2014. november 8. - 14:11 | Belföld

A Nový Čas napilap, a Plus 7 dní hetilap, a Zdravie havilap, az Expres rádió és a Markíza bizonyultak a legnépszerűbb médiumoknak Szlovákiában 2014 második és harmadik negyedében. 

Mindez a fogyasztással, médiával és életmóddal kapcsolatos felméréseket végző Market & Media & Lifestyle – TGI cég eredményeiből derült ki, amelyet a Median Sk társaság hozott nyilvánosságra.

A felmérés összesen 4204, 14-től 79 éves szlovákiai polgár véleményét tükrözi, amelyet 2014 áprilisától szeptember közepéig készítettek. A felméréshez 267 nyomtatott sajtót, 47 rádiót és 79 televíziós csatornát figyeltek meg.

A napilapok közül az első helyen a Nový Čas végzett 16 százalékkal, a második a SME és a Pravda lett 7-7 százalékkal, míg a harmadik helyen a Plus jeden deň áll a maga 6 százalékával. A Hospodárske noviny négy százalékot, a Korzár hármat, míg az Új Szó két százalékot szerzett.

A legnépszerűbb hetilap a Plus 7 dní lett, őt követi a Život, a Báječná žena és az Eurotelevízia.

A havilapok közül a sort a Zdravie című egészségről szóló lap nyitja a maga 8 százalékával, majd ezt a kertészeti témákkal foglalkozó Záhradkár, valamint az Eva és az Emma női magazinok követik.

A rádiók közül az Expres bizonyult a leghallgatottabbnak – a felmérésben részt vevők több mint 20 százaléka hallgatja rendszeresen. Második helyen a Rádio Slovensko, míg harmadikon a Fun rádió végzett. A sort a Radio Jemné, az Europa 2, a Radio Regina és a Radio_FM zárja.

A televíziós csatornák közül a Markíza került az élre 53 százalékkal, őt a Joj TV 35 százalékkal, majd az STV1 (Jednotka) követi 21 százalékkal. A televíziók csoportjában a sort a TA3 (7%), a TV Doma (7%), az STV2 (Dvojka – 5%), a TV Dajto és a ČT1 (4-4 %) zárja.


TASR/para