A rendkívüli parlamenti ülésen Robert Fico leváltása lesz a téma

2014. november 8. - 09:09 | Belföld

Ilyen még nem történt! A képviselők szombaton is dolgozni fognak, ugyanis este fél hétkor rendkívüli gyűlést tartanak, ahol az ellenzék meneszteni szeretné Robert Ficót. 

A rendkívüli parlamenti ülésen Robert Fico leváltása lesz a téma

A menesztésről szóló javaslatot péntek délután adták be, amit több mint harminc ellenzéki tag írt alá. „Hazánkban hosszú távú és szisztematikus rendszer alakult ki, ami korrupcióhoz vezet” – jelentette ki Ľudovít Kaník, az SDKÚ-DS képviselője. „A Smer szervezett bűnözést hozott létre Szlovákiában. Minden jel arra mutat, hogy ez egy szervezett bűnbanda” – nyilatkozta az OĽaNO képviselője, Igor Matovič.

„Ez az egész alaptalan próbálkozás, ami csak színjáték a helyhatósági választások előtt. Sőt, a kormányfő leváltását szorgalmazó indokok nevetségesek” – mondta a Smer szóvivője, Beatrix Hudáková. „Jól tudjuk, hogy Robert Fico kormánya bevezetett néhány korrupcióellenes intézkedést.”

A Robert Fico leváltásával foglalkozó gyűlés 18:30-kor kezdődik. „ A kormányfő minden bizonnyal fél, s csak az fél, akinek rossz a lelkiismerete” – gondolja Igor Matovič.

noviny.sk/para