Radoslav Procházka: „Nekünk is köszönhető Ivo Nesrovnal győzelme“

2014. november 17. - 15:31 | Belföld

Radoslav Procházka szerint pártjának, a Sieť-nek (Háló) nagy szerepe volt abban, hogy Pozsonyban leváltották az eddigi polgármestert, Milan Ftáčnikot.

Radoslav Procházka: „Nekünk is köszönhető Ivo Nesrovnal győzelme“

„Jelöltünk visszahívásával áldozatot hoztunk a jobbközép szavazóknak, így történt ez Pozsonyban és Eperjesen is“ – jelentette ki Procházka, aki így reagált Bugár Béla kiejelentésére, aki sajnálja, hogy Pozsonyban nem sikerült megállapodniuk abban, hogy a független jelölt, Ivo Nesrovnal mellé álljanak. Bugár szerint ez Procházka keményfejűsége miatt volt.

„Mindez Radoslav Procházka makacsságának köszönhető. Az elején úgy tűnt, hogy Nesrovanl a mi közös jelötünk lesz. Azonban később Procházka kifarolt a dologból. Most már láthatjuk, hogy ez hiba volt. Ez egy rossz döntés volt Procházka részéről“ – mondta a Híd elnöke.

A Sieť-Híd,-SDKÚ-SaS koalíció eredetileg Nesrovnal támogatta volna az önkormányzati választáson. Később azonban Radoslav Procházka új jelöltet állított, mégpedig Tatiana Kratochvílovát. Később azonban Kratochvílová visszalépett, gy a koalíció Milan Kňažko mellé állt.

„Semmilyen egyezséget nem szorgalmaztam, ezért nem sajnálom azt, hogy senkivel sem egyeztem meg. Éppen ellenkezőleg, örülök, hogy Pozsonyban Ivo Nesrovnal győzött, aki egy fiatal, dinamikus férfi, aki a jobbközép politikát képviseli. Nem egyeztem meg vele semmiben“ – jelentette ki a Sieť elnöke, aki mondanivalójéban kiemelte, hogy a végeredmény a fontos. A kormánypárt elvesztette a fővárost, ami a jobbközép erők kezébe került.

sme.sk,sita/para