Hatalmas összeggel tartoznak a kórházak, köztük a dunaszerdahelyi is!

2014. november 23. - 08:25 | Belföld

Az egészségügyi intézmények összesen csaknem 114 millió euróval tartoznak a Szociális Biztosítónak.

Tavaly decembertől az összadósság 27,6 millió euróval növekedett – derült ki a Szociális Biztosító követelései alakulásával foglalkozó jelentésből.

A Szociális Biztosító állami egészségügyi intézményekkel szembeni követeléseinek mértéke elérte a 76,8 millió eurót. Ez az összeg az elmúlt hónaphoz képest 2,3 millióval emelkedett.

Az állami tulajdonban álló kórházak közül törlesztés hiányában tovább növekedett a pozsonyi Egyetemi Kórház, a Gyermekkórház és a besztercebányai F.D. Roosevelt Egyetemi Kórház tartozása.

A transzformált kórházak összesen 37,2 millió euróval tartoznak a Szociális Biztosítónak, ami az előző hónaphoz képest 731 ezer eurós növekedést jelent. A Szociális Biztosító jelenleg tíz olyan egészségügyi intézményt tart számon, amelyek nagyobb tartozást halmoztak fel az elmúlt időszakban. Ilyen például a dunaszerdahelyi, a pőstyéni, a myjavai, az ilavai, a liptószentmiklósi és a pozsonyi ortopédiára specializált kórház is.

A Szociális Biztosító október 31-ig összesen 20 adós egészségügyi intézményt tartott számon. Ezek között 5 állami tulajdonú, míg 15 esetben transzformált intézményről van szó.


TASR/para