Március 7-én ismét helyhatósági választások

2014. november 26. - 12:59 | Belföld

Ott ismétlik meg a választást, ahol nem sikerült polgármestert vagy képviselőket választani. Peter Pellegrini újonnan kinevezett házelnök döntött a dátumról.

Március 7-én ismét helyhatósági választások

Összesen 29 települést érint a megismételt választás. Nagyszombat megyén belül a Dunaszerdahelyi járásban két községben is választanak: Gombán polgármestert, mivel november 15-én két jelölt ugyanannyi szavazattal végzett az élen, Felbáron pedig egy képviselőt. További községek, ahol választanak: Smolinské (képviselők), Dolné Dubové (polgármester), Naháč (képviselők).

Trencsén megyében Melčice-Lieskové községben tartanak pótválasztást, ahol képviselő-jelöltek közül választhatnak a lakosok.

Nyitra megyében Berencsen (Branč - Nyitrai járás) és Lužany községben is polgármestert választanak.

A Zsolnai kerületben Ižipovce településen polgármestert és képviselőket is, míg Jalovec, Jamník, Pavčina Lehota, Lopušné Pažite és Stránske községekben képviselőket választanak.

A Besztercebányai kerületben Bozita (Buzitka - Losonci járás), Český Brezov ôs Veľký Lom településeken a polgármesterről, míg Kunešovóban képviselőkről kell dönteni.

Eperjes megyében Ondavka, Zálesie és Harakovce érintettek a polgármester- és képviselő-választásban egyaránt, míg Brežanyban csak polgármestert, Podhradík és Poľanovce községekben egy-egy, Nižná Pisaná pedig több képviselőt is kell választani.

A Kassai kerületben Kuzmice településen polgármestert, Chrasť nad Hornádom településen pedig képviselőket választanak 2015. március 7-én.

A jelölőlistákat január 11-ig lehet benyújtani, február 18-án pedig megkezdődik a hivatalos választási kampány.

TASR/para