SDKÚ-DS: Eduard Kukan nem hagyja el a süllyedő hajót

2014. december 8. - 16:44 | Belföld

Eduard Kukan nem gondolkozik azon, hogy otthagyja az SDKÚ-t. „Jelen voltam a párt létrejötténél, ezért maradok, addig, amíg meg nem szűnik“ – jelentette ki a politikus, aki azt azonban fontosnak tartotta megjegyezni, hogy az, hogy marad , nem jelenti azt, hogy egyetért Pavol Frešóval az SDKÚ jövőjével kapcsolatban.

SDKÚ-DS: Eduard Kukan nem hagyja el a süllyedő hajót

Kukan továbbra is az Európai Parlamentben akar dolgozni, mivel a választók bizalmat szavaztak számára az európai parlamenti választásokon. A politikus azt is elmondta, már nincs teljesen rálátása, mi is zajlik pontosan a pártban, s nem igazán tetszik neki, hogy nem egy meghatározó politikus már távozott az SDKÚ-ból.

„Szomorú, hogy az a párt, amely nagy szerepet játszott Szlovákia integrációjában, így végzi“ – jelentette ki szomorúnan Kukan. Végül még azt megjegyezte, hogy nem is olyan rég arra kérték őt páran, hogy legyen az SDKÚ elnöke és vezesse ki a pártot a válságból.

Az SDKÚ-nak két képviselője van az Európa Palrlamentben, egyikük maga Kukan, a másik pedig az az Ivan Štefanec, aki szeptemberben lemondott az SDKÚ alelnöki posztjáról.

„Egyelőre maradok a pártban. A karácsonyi ünnepek alatt azonban mindent alaposan átgondolok. Nem akarok hirtelen döntést hozni“ – mondta Ivan Štefanec.

Az SDKÚ-ból szeptember óta már jó pár tag távozott. A pártnak nincsenek alelnökei, mindegyikük lemondott posztjáról. Martin Fedor belépett Radoslav Procházka pártjába, a Sieť-be, Viliam Novotný pedig pártalapításba kezdett Eva Babitzovával.

sme.sk, SITA/para

Címkék: Eduard Kukan, SDKÚ-DS