Karácsonyi ajándékot kapnak a szlovákiai magyar óvodások

2014. december 12. - 16:13 | Belföld

Idén is karácsonyi csomagot küld a Rákóczi Szövetség minden szlovákiai magyar óvodásnak. Az ajándékcsomagot 12931 óvodás kapja meg december folyamán a Rákóczi Szövetség Szlovákiában működő célalap hálózatának közreműködésével, karácsonyi ünnepségek alkalmával.

Az ajándékcsomagok tartalmaznak egy szülőkhöz szóló levelet és egy 12 pontos érvgyűjteményt, mely a magyar iskolaválasztás helyességéről és fontosságáról igyekszik meggyőzni a szülőket. A Rákóczi Szövetség partnereivel együtt idén is arra törekedett, hogy a szlovák nyelvű óvodába járó magyarul beszélő gyermekekhez is eljusson a csomag, szüleikhez pedig a levél.

Az óvodások karácsonyi megajándékozása 2004 óta részét képezi a Rákóczi Szövetség Beiratkozási Programjának. A többi Kárpát-medencei régióban a magyar óvodásokat jövő márciusban – az iskolai beiratkozás időpontjához igazítva – ajándékozza meg a Szövetség.

A Szövetség a 2015. évi iskolakezdők számára is megígéri, hogy magyar iskolaválasztás esetén számíthatnak a Rákóczi Szövetség és a magyar civiltársadalom beiratkozási ösztöndíjára.


-para-