Vasárnaptól változik a vonatok és a buszok menetrendje, a RegioJet vonalán is módosulnak az indulások

2014. december 12. - 18:17 | Belföld

December 14-től, azaz vasárnaptól országszerte változik a vonatok és az autóbuszok eddig érvényben lévő menetrendje. A közlekedési vállalatok ezért javasolják az embereknek, ellenőrizzék az általuk használt járatok indulásának idejét nemcsak a vonatok, hanem a buszok esetében is.

Vasárnaptól változik a vonatok és a buszok menetrendje, a RegioJet vonalán is módosulnak az indulások

A Szlovák Vasúttársaság idén 105 új csatlakozással bővíti az országos menetrendet, ezáltal pedig naponta 1642 vonat fog közlekedni Szlovákia szerte.

„Idén semmilyen vonalat nem szűntettünk meg” – hangsúlyozta Jiří Kubáček, a vasúttársaság vezérigazgatója. Vasárnaptól tehát 26 távolsági és 79 regionális vonallal bővül a szlovákiai vasúti közlekedés. A vállalat naponta 224 távolsági és 1418 regionális vonatot fog indítani.

A bővítés, illetve az egyes vasútvonalak megszűntetésének hiánya elsősorban a november 17-én életbe lépő ingyenes vonatközlekedésnek köszönhető, amelyre a szlovákiai diákok, illetve nyugdíjasok jogosultak.

Az országos menetrendváltozás érinti a RegioJet Komárom-Pozsony vasútvonalán közlekedő vonatokat is. A társaság szóvivője, Petra Nováková szerint azonban nem várhatóak jelentős módosítások. A menetrend bővült egy Komáromból induló járattal, amely reggel 3:49-kor indul majd Komáromból, 4:49-kor pedig érkezik Dunaszerdahelyre.

Az esti órákban is bővült a menetrend. A Pozsonyból 22:05-kor induló vonat végállomása Komárom lesz, ahova 00:13-kor érkezik majd. Ez a járat azonban csupán péntekenként fog közlekedni.

A közlekedési vállalat ideiglenesen törölt egy járatot, mégpedig a Dunaszerdahelyről 14:21-kor Pozsonyba közlekedő vonatot.

A vasúti menetrend változásával párhuzamosan módosul a buszok menetrendje is, amely bizonyos mértékben igazodik a vonatok indulásához. Új megállókat is alakítottak ki a buszok számára többek közt a Szenci járásban Bodoházán és Illésházán is.


TASR/para