Érsek Árpád: A D4-es és R7-es utak kiépítése továbbra is a Híd prioritása

2014. december 19. - 15:08 | Belföld

A fontos útvonalak kiépítése, valószínűleg a köz- és magánegyüttműködés (PPP) projektjein keresztül valósul meg– hangzott el a közlekedési miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A tervezett D4-es autópálya pozsonyi „körgyűrűjének“ és az R7-es gyorsforgalmi út csaknem 60-km hosszúságú szakaszainak kiépítése a főváros környékén, valószínűleg a PPP projekt által valósul meg. Erről is informálta a nyilvánosságot csütörtöki sajtótájékoztatóján Ján Počiatek, közlekedési miniszter, amelyen Érsek Árpád, a Híd parlamenti képviselője is részt vett. Érsek Árpád mint volt minisztériumi államtitkár is hozzájárult ahhoz, hogy az említett építkezések a PPP projekt segítségével valósuljon meg.

A Híd képviselője csütörtökön külön hangsúlyozta a projekt fontosságát a Pozsonytól délkeletre fekvő városok és falvak fejlesztésének szempontjából. „A kormányok jönnek-mennek, de az utak mindig megmaradnak. Ez a prioritásunk a politikai aspektuson kívül is és remélem, hogy a kormány januárban jóváhagyja a PPP projektet. A közeljövőben mintegy harminc település polgármestereivel találkozunk azzal a céllal, hogy a nyilvánosságnak a projekttel kapcsolatos legfrissebb információkat tudjuk nyújtani“- tette hozzá Érsek Árpád.

-para-