Kassán épít új üzemet a luxuskocsikat ellátó Howe, 600 új munkahely létesül

2014. december 25. - 09:51 | Belföld

Az ausztrál cég bőr komponenseket készít pl. a Land Roverekbe, BMW-kbe, Audikba.

Kassán épít új üzemet a luxuskocsikat ellátó Howe, 600 új munkahely létesül

A kassai repülőtér mellett lévő Immopark logisztikai parkba telepíti a gyártásának egy részét 2015-ben az ausztrál Howe, amely az autóipar egyik legnagyobb beszállítójának számít.

A Howe az autópiacon uralkodó nehéz helyzet ellenére találta az új gyártóegysége legmegfelelőbb helyszínének Kassát. Peter Malík, az Erste Group Immorent Slovensko ügyvezetője, amely cég az Immoparkot is kiépítette, és a Howe számára is megépíti a szükséges objektumokat, közölte, hogy a jövő nyáron már megnyitnak számukra egy 16 ezer négyzetméteres csarnokot.

Richard Duda, a Howe szlovákiai vállalatának vezérigazgatója elmondta, hogy alkalmazottaik munkájának köszönhető, hogy az ausztrál anyacég Kassa mellett döntött.

A Howe jelenleg már tíz éve működik Kassán, ahol mintegy 900 személyt foglalkoztat. Olyan luxuskocsigyártók számára készítenek bőr komponenseket, mint a Land Rover, az Audi vagy a BMW.

Nyáron arról tájékoztattak, hogy két új üzemükbe újabb 600 alkalmazottat kívánnak felvenni. Ezekben pedig az eddigiekhez hasonlóan a bőr kézi vágása, de egyéb bőrmunkák is zajlanának. A meglévő üzemben ezzel együtt 500 euróra kívánják emelni az átlagbért.

Miriam Žiaková, a gazdasági minisztérium szóvivője nyáron azt mondta, hogy a Howe nem kapott állami beruházásösztönző eszközöket, de mindent megtesznek azért, hogy támogassák a társaságot.

SME/para