Paška nem az emberek nyomására, hanem Fico parancsára mondhatott le

2015. január 3. - 17:26 | Belföld

Ezt állítja legalábbis Andrej Danko, az SNS elnöke, aki szerint a volt házelnök indoklása csupán színjáték volt.

Annak ellenére, hogy Pavol Paška volt házelnök távozását követően megindokolta lemondásának okát, az SNS elnöke szerint az egésznek más áll a hátterében.

„Halkan megsúgom, hogy Pavol Paška azért mondott le, mert a kormányfő úgy akarta. Ez azt jelenti, hogy a Smer belső erői olyan pontra jutottak, hogy sürgős változásokra van szükség. A kormányfő ugyanis azért is felelős, hogy a választók miként fognak majd rá tekinteni a választások előtt” – jelentette ki Danko.

„Először is tisztázni szeretném, hogy nem vagyok sem Robert Fico ellen, sem pedig mellette, csupán Szlovákia érdekeit képviselem. Manapság olyan játékot játszanak, hogy vagy mindenki Fico ellen van, vagy pedig mindenki mellette áll” – tette hozzá az SNS elnöke.

„Ezek a játékok Vladimír Mečiar idejére emlékeztetnek és nagyon veszélyesek a társadalom szempontjából. A politikának nem szabad a színházról szólnia, manapság viszont ez a jellemző“ – folytatta.

Danko szerint nincs értelme jobboldalra és baloldalra osztódniuk a pártoknak, hiszen amíg ők versengenek egymással, addig például a Szlovák Villamosműveket kisajátítják.

A pártelnök hozzátette, a választások után a Smer komoly hatalomhoz jutott az országban, ezzel pedig hatalmas felelősség is párosult, amellyel gyakran nem tud mit kezdeni.


(cas.sk)