Luxusbuszokat indít a RegioJet, Kotleba is örül nekik

2015. január 14. - 11:55 | Belföld

A RegioJet mégiscsak elkezdheti szállítani az utasokat Besztercebánya és Pozsony között.

Luxusbuszokat indít a RegioJet, Kotleba is örül nekik

Besztercebánya megye ugyanis megadta a társaságnak az ehhez szükséges licencet. Vladimír Gürtler megyei szóvivő tájékoztatott erről, kiemelve, hogy Marián Kotleba megyefőnök is üdvözli az új járatot, és bízik abban, hogy az segít a megye lakosainak életében és javítja a vállalkozói környezetet is.

A Student Agency cseh holdinghoz tartozó RegioJet azt követően kérvényezte a licenc kiadását a Pozsony-Nyitra-Besztercebánya útvonalra a Besztercebányai kerületi önkormányzatnál, hogy Pozsonyban azt visszautasították.

Radim Jančura, a társaság tulajdonosa a közelmúltban tájékoztatott, hogy február 1-jétől indítják az új járatokat az említett vonalon. Elárulta azt is, hogy az utasok az Európában közlekedő legmodernebb luxuskategóriás autóbuszokkal utazhatnak majd a jelenlegi jegyárakhoz képest féláron.

A RegioJet már tavaly november 3-án szerette volna indítani a járatait, csak akkor még az engedélyeztetés Pozsonyban zajlott, a megye viszont a Nyitrai kerület és Nyitra városának elutasító álláspontjára hivatkozva nem adta meg a licencet.

A döntés elleni tiltakozásul a RegioJet óriásplakát-kampányt indított a korrupció és a klientizmus ellen. A társaság szerint ugyanis teljesítették a licenc kiadásának minden feltételét.

SME/para