Nagymegyeri és nagyszombati vámosok 1,2 millió euró értékű hamis árut lepleztek le Diószegen

2015. január 16. - 09:49 | Belföld

A nagymegyeri vámosok csaptak le egy diószegi raktárban, ahol hamis sportcipőket és parfümöket találtak.

Patrícia Macíková, a pénzügyi hatóság szóvivője közölte, hogy a vámosok egy vállalkozó raktárát ellenőrizték a galántai járásbeli Diószegen. "Az ellenőrzés során 384 parfümöt foglaltak le, melyek értéke mintegy 20 ezer euró. A vámosoknak feltűnt, hogy a világmárka csomagolása nem felel meg a termék eredetijének. Megalapozott gyanú merült meg, hogy hamisítványokról van szó, és a tulajdonosuk nem is tudta igazolni a beszerzésük módját vagy az eredetüket" - jegyezte meg. A vámosok biztosították a parfümöket.

Ennek alapján a vállalkozónál újabb vizsgálatot tartottak a nagyszombati vámosok, együttműködve a pénzügyi hatóság bűnügyi hivatalával, ennek eredményeként pedig 8808 pár hamis sportcipőt is találtak nála. A vámosok értesítették a védjegy tulajdonosát, aki igazolta, hogy hamisítványokról van szó.

Macíková közölte, hogy előzetesen 620 ezer euróra becsülték az okozott kárt, ám a teljes összeg, amit a vásárló fizetett volna a lefoglalt hamis, tehát gyenge minőségű áruért, 1,2 millió euróra rúg.

TASR/para

Címkék: hamis áru