FICO: Ha úgy adódna, szívesen maradnék továbbra is miniszterelnök

2015. január 18. - 16:09 | Belföld

Robert Fico elmondása szerint egy miniszterelnök munkája nagyon érdekes, és ha úgy adódna, akkor továbbra is szívesen ellátná kormányfői feladatait.

„Nem szeretnék előrerohanni, előbb meg kell nyerni a parlamenti választásokat olyan eredménnyel, hogy legyen lehetőségünk kormányt alapítani“ – nyilatkozta a TASR-nek Fico.

Fico megemlítette, hogy kormányfőként sok emlékezetes eseménynél volt jelent, mint például Szlovákia belépésénél a Schengenbe, mikor a legrosszabbul felkészült államok közül a legjobbak közé verekedte fel magát, vagy mikor bevezették az eurót. „Nem egyszerű miniszterelnöknek lenni, mert mindenért a miniszterelnököt okolják, ő van a középpontban, mindenért vállalni kell a felelősséget, de ennek ellenére nagyon érdekes munka, s ha úgy adódna, hogy folytathatnám tovább, akkor nem hiszem, hogy nemet tudnék mondani“ – tette hozzá.

Továbbá megjegyezte, néha úgy érzi, hogy a fontos döntések meghozatala nagyon fárasztó. „Nem egyszerű megmondani egy miniszternek, ha felmentik a funkciójából, vagy ha reagálni kell a hatalmas tragédiákra“ – mondta Fico, s hozzátette, hogy munkássága alatt rengeteg tapasztalatot szerzett.

TASR/para

Címkék: miniszterelnök, Fico