Svédországban lakhatott a szlovák-ukrán határon elfogott, terrorizmussal gyanúsított csecsen

2015. január 19. - 14:58 | Belföld

Előzetes letartóztatásba helyezték Hamzat Sh.-t, akit az orosz hatóságok terrorizmussal gyanúsítanak.

Svédországban lakhatott a szlovák-ukrán határon elfogott, terrorizmussal gyanúsított csecsen

Marcela Gálová, a kassai kerületi bíróság szóvivője megerősítette az Aktualne.sk portálnak, hogy a gyanúsított fellebbezett a vizsgálati fogságba helyezéséről kiadott döntés ellen, erről pedig a Legfelsőbb Bíróság fog határozni.

A portál megjegyzi, hogy a csecsen férfinak, akit a múlt héten fogtak el a szlovák rendőrök a felsőnémeti (Vyšné Nemecké) határátkelőnél, Dél-Svédországban volt állandó lakhelye. Az Aftonbladet című svéd bulvárlapra hivatkozva közölték, hogy a svédi titkosszolgálat, a Säpo is nyomoz utána.

"Információkkal rendelkezik egy oroszországi személyről, aki állandó tartózkodási engedéllyel rendelkezik Svédországban, és letartóztatták Szlovákiában. Harmincas férfiről van szó, aki Svédország déli részén lakott" - idézte a svéd lap a svéd külügyminisztériumot.

Hamzat Sh. ellen Oroszországban adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot 2007-ben, mégpedig az orosz törvénykezés szerint terrorizmus gyanújával.

A svéd szervekkel a szlovák hatóságok is kapcsolatba léptek, miután a férfi őrizetbe vételekor svéd útlevelet mutatott fel.

Aktualne/para

Címkék: terrorizmus, csecsenek