KISKA: Azt szeretném, ha nem ejtene sebeket az embereken a februári népszavazás

2015. január 20. - 14:34 | Belföld

Az egyházak képviselői tehetnek a legtöbbet azért, hogy minden egyes ember a kölcsönös megbecsülés a tisztesség elvei alapján közeledjék egymáshoz, jelentette ki az államfő, Andrej Kiska kedden, amikor a szlovákiai egyházak vezetőit látta vendégül Pozsonyban, az elnöki palotában.

KISKA: Azt szeretném, ha nem ejtene sebeket az embereken a februári népszavazás

Hozzátette, rajtuk is múlik, hogy a februári, a kezdeményezők által „családvédelminek“ hirdetett népszavazás után egységes marad e a társadalom.

„Polgárként és államfőként is meggyőződésem, hogy az életben nem csupán az eredmények számítanak, hanem az is, hogy az ember milyen módszerekkel éri el azokat” – húzta alá Kiska.

Azt is rendkívül fontosnak tartotta elmondani az államfő, hogy, hogy bármilyen legyen is az eredménye a népszavazásnak, nem szabad sebeket hagynia az emberekben, és nem szabad a kölcsönös normális kommunikációt negatívan érintenie. „Érvelni, vitázni a kölcsönös tisztelet és az igazságosság elvei szerint ajánlatos, és rendkívül fontos, hogy ne szakadjon szekértáborokra a társadalom, ne szakadjanak meg barátságok a vita miatt“ – hangsúlyozta az államfő.

Kifejtette továbbá, hogy a népszavazás után is szükséges folytatni a vitát a család intézményének alapvető problémáiról, a csonka családokról, a vonatkozó szociális helyzetről és az elhagyott gyermekek helyzetéről.

tasr/para