KETTŐS GYILKOSSÁG: Halogatják a tárgyalást, mert a szökésben lévő Mellónak macerás eljuttatni az idézést

2015. január 21. - 12:28 | Belföld

Képtelen folytatni a bíróság a 2004-es dunahidasi kettős gyilkosság tárgyalását. Folyton valami közbejön.

KETTŐS GYILKOSSÁG: Halogatják a tárgyalást, mert a szökésben lévő Mellónak macerás eljuttatni az idézést

Eredetileg januárban közepén kellett volna tárgyalni az ügyet, de a tárgyalást április 22-ére és 23-ára napolták el. A halasztás oka, hogy a vádlottak védői közül hárman sem tudtak volna részt venni, ami miatt elnézést kértek. Emellett a bíróságnak figyelembe kell vennie, hogy az egyik vádlott, Karol Mellónak, aki épp a bíróságok mulasztása miatt került évekkel ezelőtt szabadlábra, majd szökött a közép-amerikai Belizébe, macerás eljuttatni az idézéséről szóló levelet, illetve tulajdonképpen igazolni azt, hogy a levelet kézbesítették.

A Pozsonyi I. számú járásbíróság szenátusa előtt legutóbb tavaly októberben tárgyaltak az ügyben. Akkor a bíróság két tanút hallgatott meg a hatból.

Az ügy legfőbb vádlottja a nagykaposi alvilági vezér, Branislav Adamčo.

Tavaly októberben kellett volna tanúvallomást tennie az életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt egykori maffiavezérnek, Mikuláš Černáknak is, ám hirtelen megromlott az egészségügyi állapota.

Korábban azonban már beszélt arról, hogy Adamčo leírta neki a dunahidasi kettős gyilkosság folyamatát. Akkor azt is kijelentette, "én gengszter voltam, de soha nem gyilkoltam ártatlanokat és gyerekeket".

TASR/par